In juli en augustus weer vieringen bij Leenderkapel

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen in de maanden juli en augustus op zaterdagmorgen ook de vieringen bij de Leenderkapel doorgaan. Vanaf 3 juli tot en met 28 augustus is er elke zaterdagmorgen om 8.30 uur een heilige mis bij de kapel. Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden hoeft niet, een mondkapje dragen ook niet. Wel wordt van iedereen gevraagd om de anderhalve-meterregel te respecteren.

Maria Tenhemelopneming
Half augustus wordt bij de Leenderkapel altijd een bijzondere Mariaviering gehouden bij gelegenheid van het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. In die viering wordt ook elk jaar de kroedwusj gezegend. Dit jaar gebeurt dit tijdens de zaterdagmorgenviering van 14 augustus. Omdat het voor de vrijwilligers van de kapel steeds moeilijker wordt om grote aantallen boeketten samen te stellen, wordt iedereen verzocht om voor zover dat mogelijk is zelf een kruidenboeket of kroedwusj mee te brengen.

Kroedwusj
Een kroedwusj bestaat uit zeven kruiden: twee onheil afwerende kruiden, zoals koninginnenkruid en Sint-Janskruid, twee helende kruiden zoals bijvoorbeeld boerenwormkruid en bijvoet, alsum of duizendblad, twee broodgranen zoals de korenaren van rogge en tarwe en een boomvrucht: het groene blad van de walnoot.

Slotviering
Hoewel het bedevaartseizoen aan de Leendekapel dit jaar maar heel kort is, wordt het op zaterdag 4 september toch op bijzondere wijze afgesloten. Die dag is er ’s avonds om 18.00 uur een eucharistieviering bij de kapel ter afsluiting van het Mariaseizoen. De Stichting Leenderkapelletje hoopt dat er volgend jaar weer gewoon vanaf 1 mei vieringen bij de kapel kunnen plaatsvinden.

Steun Leenderkapel

Word vriend van de Leenderkapel!